Këtë vit javet nderkulturore ndodhen me temen “# hapur është e mundshme”. E hapur nuk do të thotë arbitraritet. Përkundrazi, bëhët fjalë për një shoqëri te hapur në të cilën respektohen të drejtat e njeriut. Bëhët fjalë për një angazhim të shoqëris civile edhe të jetojmë mirë së bashku në diversitet.

“# hapur është e mundshme“- gjithashtu vlen edhe për kreativitetin dhe forcën ë shoqëris sonë të formuar nga migrimi. Hapja në zemër dhe në shpirt e ka mundësuar te bëhët shteti Gjerman atdheu për shumë emigrante dhe pasëardhsit e tyre. Për të pasur një ndjenjë të atdheut, nevojiten vende ku njerëzit mund të takohen dhe besimi mund të rritet. Prandaj Javet nderkulturore janë një vend i tillë.

Si organiztor i javëve të 34-të Nderkultore në Landshut, ne punojmë së bashku për të zvogluar paragjykimet dhe për te mbrojtur shoqërin së hapur. Ne jemi të kënaqur që jemi në gjendje t’ju ofrojmë një programë te larmishëm në kushte pandemije: Linkun mund ta gjeni në përmbledhje të ngjarjes: >

Për shkak të situatës aktuale mund të ket ndryshime në program, të cilat komunikohen përmes faqes së internetit www.landshut-interkulturell.de

Infos zu den IKW

34. Interkulturelle Wochen vom 17.9.21 bis 10.10.21

Hier gibt's das Plakat und den Programmflyer zum Download:

Organisation + Kontakt:
Haus International
Verband für interkulturelle Begegnung, Bildung und Beratung e.V.
Orbankai 3-4
84028 Landshut
Tel. 0871 31947480
www.haus-int.de

Diese Website verwendet Session-Cookies zur Sitzungssteuerung. Sie können die Speicherung der Session-Cookies ablehnen, womit jedoch Funktionen, die ein Login erfordern, nicht mehr zur Verfügung stehen.